Dezvoltare personala

Alegerea carierei este un pas important în viaţa tinerilor si nu trebuie lăsată la voia întâmplării. Deoarece piaţa muncii este tot mai complexă, elevii trebuie să ia decizii cât mai realiste referitor la cariera lor viitoare. În consecinţă elevii trebuie asistaţi şi consiliaţi în acest domeniu.

Momentul propice pentru dezvoltarea carierei îl reprezintă anii de liceu şi în special clasa a XII-a, având în vedere nevoia de adaptare a așteptărilor lor la contextul ocupaţional existent. De asemenea, aceasta este perioada în care elevii deţin maturitatea psihologică necesară unui demers de autoconştientizare, proces care presupune cunoaşterea propriilor caracteristici de personalitate, abilităţi şi limite, deprinderi, interese, valori, convingeri, în vederea luării unei decizii de carieră.

Educaţia pentru carieră are scopul de a-i ajuta pe tineri să-şi dezvolte cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru a face alegeri de succes şi pentru a administra tranziţia de la perioada de studiu la un loc de muncă.

Centrul de meditații Mondrian vă oferă servicii specializate în acest scop, psihologul nostru (în specialitatea Psihologie Educațională) folosind ca instrument în acest scop o platformă specializată (CCP), pentru a-i asista pe elevi în luarea unor decizii importante pentru viitor:

  • Alegerea specializării de liceu.
  • Alegerea școlii postliceale sau a facultății
  • Alegerea ocupației.

CCP include 4 chestionare de autocunoaștere, care evaluează abilitățile cognitive, abilitățile non-cognitive, interesele vocaționale și valorile legate de muncă. După parcurgerea chestionarelor de autocunoaștere, specialistul nostru va face recomandări cu privire ocupațiile care pot valorifica potențialul elevului. Pentru fiecare ocupație, elevului i se sugerează traseul educațional prin care poate ajunge să o practice, precum și informații despre sarcinile și mediul de muncă. Elevul poate afla astfel gradul de potrivire cu oricare ocupație și cu oricare opțiune școlară.